Cardiologia clínica (visita mèdica ) i exploracions cardiològiques:

Electrocardiograma

És una de les proves bàsiques en cardiologia i serveix per:
· Determinar si el cor funciona normalment o pateix d’anomalies (per exemple: batecs extra o salts – arrítmia cardíaca).
· Indicar bloquejos coronaris arterials (durant o després d’un atac cardíac).
· Es pot utilitzar per detectar alteracions electrolítiques de potassi, calci, magnesi o unes altres.
· Permetre la detecció d’anormalitats conductives (bloqueig auriculo-ventricular, bloqueig de branca).
· Mostrar la condició física d’un pacient durant un test d’esforç.
· Subministrar informació sobre les condicions físiques del cor (per exemple: hipertròfia ventricular esquerra).

Eco Cardiografia Doppler Color

Indicada per a aquells pacients que presenten múltiples factors de risc detectats en les revisions mèdiques rutinàries i que són susceptibles de ser explorats mitjançant aquesta tècnica.
Ajuda a desvetllar anomalies estructurals o funcionals del cor i diagnostica possibles complicacions que poden repercutir en la salut de la persona.

Holter de ritme o ECG

Permet realitzar un estudi electrocardiogràfic durant la realització de les funcions habituals del pacient en el seu lloc de treball o durant la seva vida quotidiana.
Registra alteracions que es produeixen de forma imprevisible i que no poden registrar-se en una revisió mèdica rutinària.

Holter de tensió arterial

Registre de les diferents pressions arterials que el pacient presenta durant la realització de les funcions habituals de la vida quotidiana.
Ajuda a establir amb major precisió les pautes de medicació de pacients hipertensos.

Ergometria

És una prova d’esforç en tapís rodant i una tècnica diagnòstica fonamental per valorar la resposta del cor davant l’exercici.
El seu ús en la malaltia coronària es fonamenta en la capacitat de posar de manifest alteracions cardiovasculars no presents mentre el pacient està en repòs i que poden ocórrer amb l’exercici físic.